Document Actions
logo museo napolibeniculturali

Kisha

Shfaq Tematizmat

kishaSalla qëndrore e kishës, naosi, përbëhet nga tre nefe gjatësore të përcaktuara secila nga dy radhë prej katër kolonashcilindrike me kapitele decorative në reliev, si dhe një pilaster katrore. Mbi kolonat dhe pilastrat në drejtimin veri-jug kalojnë harqe nga të cilat më I larti është ai I nefit qendror. Mbulesa dhe kolonat me lartësi të ndryshme alternojnë hapësirat e ngushta me ato sa gjerësia e nefit qëndror për të krijuar vendin e dy kupolave.Nga jashtë kupolat mbulohen me çati që përfundon me fronton.Ndërsa mjedisi i altarit përbëhet nga bema me absiden gjysmëcilindrike, ku është pikturuar një brez me profetë në këmbë , të kornizuar  me një nervaturë  harkore për secilën  figure nga sipër .Një ikonostas i gdhëndur në dru , në reliev të thellë, nga mjeshtër Stefani, mban datën 1806 . Amvoni,proskinitari,altari, si dhe objekte të tjera në argjend , plotësojnë interierin e kishës.Kompleksi  arkitekturor mbulohet me çati dyujëse, ku spikatin tamburi dhe çatitë tërthore me frontone në të  dy krahët e tij.
Ndërtimi shquhet për ngritje në lartësi dhe përbën një variant të rëndësishëm të arkitekturës së kultit në fazën e kalimit nga shekulli I 18-të në atë të shekullit të 19-të. 

Shfaq Tematizmat
Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


« Dhjetor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri